BOSCHERT biztonsági befogók

A BIBUS Kft. kínálatában 2012 év elejétől jelentek meg a piacon több mint 50 éve jelen lévő BOSCHERT GmbH. ún. gyorscsatlakozós biztonsági befogói.

A forgó csatlakozási felületet, csapágyazást, a kívánság szerinti peremes vagy talpas rögzítési módot illetve opcionális fékekhez való tengelykivezetést magában foglaló egységek modern kiegészítői a fel- és letekercselő gépeknek.

A több méretben elérhető befogók 150-től 64000 kg-os tengelyterhelést képesek elviselni és 14-230 mm oldalmagasságú tengelyeket képesek fogadni. Nyomaték szempontjából az egységek 40 és 41000 Nm közötti tartományt képesek lefedni.

Kivitel szempontjából is erős a tagolódás.  A „C” típusú, klasszikus és a „VT” típusú cserélhető betétes egységek közötti fő különbséget az jelenti, hogy a C típus beszerzési ára alacsonyabb, viszont kopás illetve meghibásodás esetén az egészet cserélni szükséges, míg a VT típusok eredeti magasabb árát ellensúlyozandó a fentebb említett problémák esetén elég csak a betéteket újakra cserélni.

A kézzel nyitható típusokon kívül a magasabb fokú automatizálást elősegítendő pneumatikus és automatikus kivitel is a paletta része.A finomabb beállításokhoz olyan verzió kérhető, amely axiális irányban is állítható, így különböző méretű tekercsekkel is probléma nélkül üzemeltethetők.

A típusokhoz több opció rendelhető, többek között: kézi kerékzár, megnövelt nyitási szög, megnövelt teljes hossz, elektronikus pozíció monitorozás, elektronikus helyzet (nyitva-zárva) monitorozás, stb.

A BOSCHERT több kiegészítőt is kínál: alumínium kúpokat a központosításhoz, kézi- ill. pneumatikus fékeket és komplett vezérlő elektronikát is a feszítés szabályozó rendszerekhez.

Főbb alkalmazási területek: papíripar, nyomdaipar, csomagolásipar gumiipar, acélipar és gyakorlatilag minden ágazat ahol le- és feltekercselés jelen van.

Lépjen velünk kapcsolatba amennyiben 3D rajzokra lenne szüksége!
  • Surányi Dénes >>>dsu@bibus.hu
  • Varga István >>>isv@bibus.hu
  • Balla Orsolya >>>bao@bibus.hu

 

 

Belső értékesítési munkatárs

Balla Orsolya
Tel. +36-29-557-762
Mobilszám +36-20-421-4980
bao@bibus.hu

Projekt mérnök

Surányi Dénes
Tel. +36 29 557 771
Mobilszám +36 70 623 3500
dsu@bibus.hu

Értékesítő mérnök

Varga István
Tel. +36-29-557-763
Mobilszám +36 70 391 3800
isv@bibus.hu
Biztonsági befogó működése és használata
Beszállítók web oldalai
Kapcsolódó termékek