Kenéstechnika

A Dropsa egyike a világ legnagyobb központi kenési rendszer és komponens gyártóinak. Széleskörű tapasztalatával és különböző típusú iparági megoldásokkal Dropsa az Ön kompetens partnere a kenési megoldásokban. A Dropsa világszerte híres kiváló minőséget, teljesítményt és értéket képvisel termékei révén és elhívatott az ezt biztosító szigorú előírások mellett a tervezés, kivitelezés és gyártás során. Egy teljes sor standard és egyedi igényű adagolók, szivattyúk, szabályzók, kisegítő berendezések és tartozékok kiépítését kínáljuk és támogatjuk.

 

 

Főbb kenési rendszer megoldások

 

 • Teljes körű kenés; Az alkalmazások széles körében használatos, létrehoz egy vékony olaj film réteget a mozgó alkatrészek között, melyet az automatikus kenési rendszer adott időközönként megismétel.
 • Recirkulációs olaj kenés; Az olaj recirkulációs kenés folyamatos olaj áramlást biztosít a kenési ponthoz. Az olaj összegyűjtésre kerül a csövezés révén az ellátó tartályban és visszakeringteti az adott kenési ponthoz. A szivattyú állomás felszerelt hűtéssel, fűtéssel és műszerezettséggel a kenés optimális hőmérsékletének biztosításához. Egy olaj recirkulációs rendszerben a csapágyház folyamatosan tele van olajjal, a gyors kenőanyag cserélődés szállítja el a hőt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó növelje a sebességet és a teljesítményt A jó kenőrendszer kulcsa a kenőanyag ellátás gondos monitorozása – ennek elérése érdekében a Dropsa a legfejlettebb rendszerekkel bír.
 • Levegő/olaj kenés; A gyorsan teret nyerő levegő/olaj kenési technika felváltja mind a ködkenési rendszereket, mind az olaj recirkulációs rendszereket. Használatával számos alkalmazásban a rendszer előnyein túl költségmegtakarítást lehet elérni. A Dropsa többféle tagolt megoldást kínál – a VIP4 sorozat e termékskála legutóbbi eleme.
 • Zsírzás; A zsírzás széles alkalmazási területtel bír a kisebb gépektől kezdve, mint a famegmunkáló gépek a nagy nehézipari berendezésekig, mint az acél- vagy papíripari berendezések. A szivattyú csomagok széles skálája a számos egyedi kialakítási lehetőségével lehetővé teszik a megbízható és költséghatékony kenési rendszer kialakítását. A legnépszerűbb zsírzó rendszerek a Dual Line és a Progressive Divider.
 • Minimális mennyiségű kenés (MQL) és közel száraz gyártás; A közel száraz gyártás célja, hogy kiváltsa a hagyományos hűtési és a tisztán olajáram rendszereket, a pontosan szabályozott sűrített levegő árammal szállított minimális mennyiségű olaj kenéssel, egyfajta aerosol jellegű kenést biztosít a vágási felületen. Biztosítja a vágási felület kenését és lehetővé teszi a nagy teljesítményű megmunkálást. A kenő aerosol vágási felületre történő szállításának két módja lehet; 1/ Külső: az olajat fúvókákon keresztül juttatja a vágási felületre. A Dropsa teljes termék sorozatot kínál az egyszerű, könnyen telepíthető termékkel, mint a Grip és a VIP4 sorozat. 2/ Belső vagy „szerszámon keresztül”: az olajat a vágó szerszám belső kenési lyukain keresztül szállítja. Az MKD-Dual termékek az élen járnak a szabadalmaztatott technológiával, mely révén a speciálisan kialakított mikron méretű olaj aerosol részecskék injektálhatóak a meglévő orsó és szerszámtartókon keresztül a vágószerszám éléig.

 

Komponensek széles választéka

 

 • Szivattyúk; a Dropsa kifejlesztette a standard elektromos, pneumatikus, és hidraulikus szivattyú csomagok  széles körét. Az egyéni tervezési szolgáltatás révén a szivattyú csomagok az egyéni alkalmazási igényekhez igazíthatóak. A működés lehet: elektromos, kézi, pneumatikus, hidraulikus, hajtóműves és  bütykös. Néhány sorozat a kínálatból Picolla, Smile, Locopump, Cannonpump.
 • Elosztók; a Dropsa zsírzó és monitorozó berendezések széles sorozatát biztosítja, mint a Progressive és a Dual Line sorozatok. A moduláris rendszer két fő összetevőből áll: az alaplap és a szabályzó/mérő elem.
 • Injektorok és szabályzók; áramlás szabályzók olaj keringtető alkalmazásokhoz, spirál és hengeres mérő egységek, 33V sorozat – pozitív kiszorításos injektorok, DL32 sorozat – zsírzó injektorok, DL1 sorozat.
 • Elosztó alaplapok; 01, 33V, W sorozatú elosztók, 06 kétoldali házas, egy és kétoldali aluminum házas elosztók Accumo és Accumino szelepekhez.
 • Fittingek; szorító és gyorscsatlakozós fittingek, zsírzó gombok, elosztó tömbök, snap-on csatlakozók, vezeték rögzítők, klipszek.
 • Vezetékek; acél, tekercselt és szál réz vezetékek, nylon, és készre szerelt tömlők.
 • Vezérlők; A kenőanyag áramlásának, mennyiségének szabályzására. A terméktől függően számos paraméter elektronikusan tárolható. VIP5 kontroller - egy előnyös kompakt, bővített funkciójú kenési rendszer vezérlő kis- és közepes kenési feladatokhoz, Fact 2000 áramlási sebesség mérő – közepes és nagy kenési rendszerek vezérléséhez.
 • Érzékelő és monitorozó eszközök; Ezek lehetnek nyomás és/vagy áramlás érzékelők,  szint érzékelők és kapcsolók.
 • Szelepek; légtelenítő szelepek, by-pass szelepek, visszacsapó szelepek, elektronikus mágnesszelepek, hidraulikus szelepek és pneumatikus szelepek.
 • Szűrők; magas nyomású szűrők, Magnom – mágnese szubmikron szűrők, ellátó rendszerekhez csatlakoztatható szűrők, acél házas szűrők.
 • Tartályok; nyomás álló zsír tartályok, leeresztő tartályok.
 • Kiegészítők; hangjelzők, olaj kannák, permetezők, tölcsérek, jelzőfények, zsírzó pisztolyok, zsír és olaj adagolók, fedelek, kefék.

Belső értékesítési munkatárs

Búzás Júlia
Tel. +36-29-557-765
Mobilszám +36-20-390-5700
jub@bibus.hu

Sales Manager

Turi Norbert
Tel. +36-29-557-767
Mobilszám +36-20-421-4988
tun@bibus.hu
Dropsa Vállalat
Beszállítók web oldalai